Kynuté lívance s jahodovou omáčkou

28. července 2008 v 16:03 | lenasik |  ňamky
omáčka:
hruška 2 ks
máslo 1 lžíce
jahodový sirup 3 lžíce
med 2 lžíce
solamyl 1 lžička
mražené jahody 350 g
třtinový cukr 2 lžíce

těstíčko:
mléko 500 ml
cukr 1 lžíce
polohrubá mouka 250 g
droždí 0,5 ks
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a těsto na lívanečky necháme čtvrt hodiny kynout.

Z těsta smažíme na rozpálené pánvi s olejem zlatavé kynuté lívance.

Během smažení si připravíme omáčku. Jahody dáme podusit s máslem a sirupem do kastrůlku. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jsou jahody téměř měkké, přidáme hrušky, cukr a med. Omáčku ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše vody. Jahodovou omáčku již jen krátce povaříme.

Kynuté lívance rozdělíme na talíře a přelijeme je jahodovou omáčkou. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou ozdobíme grankem, šlehačkou a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 KaCkA KaCkA | Web | 1. prosince 2009 v 19:55 | Reagovat

:-p ja uz slintam!!!!!!!!!!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama